Після початку війни росія та Аргентина зайняли місце України на ринку соняшникової олії Індії

Джерело:  Пропозиція
соняшникова олія

Індія, провідний світовий покупець рослинної олії, залежить від імпорту соняшникової олії, яка становить 16 відсотків від загального імпорту харчової олії. До нападу росії на Україну 70% соняшникової олії, імпортованої Індією, надходило з України, а 20% — з росії. Про це пише outlookindia.com.

Після початку війни основними постачальниками соняшникової олії до Індії стали росія та Аргентина.

«Росія та Аргентина стають основними постачальниками соняшникової олії в Індію», — йдеться в заяві промислової організації Solvent Extractors Association (SEA).

У серпні цього року Індія імпортувала близько 1 350 000 тонн соняшникової олії в основному з росії та Аргентини, а також невелику кількість з Туреччини, що на 89,6% більше, ніж 71 340 тонн за той самий місяць попереднього року.

Із загального обсягу імпорту соняшникової олії поставки з росії зросли до 72 780 тонн у серпні цього року з 28 840 тонн у минулому періоді.

Крім того, імпорт соняшникової олії з Аргентини зріс до 30 600 тонн у серпні цього року з 12 500 тонн у період минулого року. У серпні з Туреччини було імпортовано близько 14 588 тонн.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!