Підприємства закликають генерувати власну електроенергію

Джерело:  Delo
електрика

На тлі масованих атак країни агресора РФ по українській енергоструктурі “Укренерго” пропонує підприємствам розглянути можливість власного виробництва електроенергії задля збільшення енергетичної незалежності.

Про це заявив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

За його словами, зараз питання не в імпорті та відсутності електроенергії в системі в цілому, а в обмеженні живлення енерговузла внаслідок російських атак, через що для промислових споживачів на Криворіжжі застосовуються обмеження.

“Тому імпорт саме в цій ситуації не сильно врятує промислових споживачів, але їх урятує якась внутрішня генерація, яка в цьому вузлі, в цьому районі існує”, – пояснив Кудрицький.

Він підкреслив, що безумовно, в генерацію треба вкласти кошти, її треба реконструювати.

“Вона часто належить і самим цим промисловим споживачам. І ми б пропонували таким споживачам розглянути можливості також максимізувати власне виробництво електрики там, де це можливо, для того, щоб збільшити свою енергетичну стійкість і стійкість регіону до таких атак”, – підкреслив Кудрицький.

Він зауважив, що “Укренерго” підтримує будівництво підприємствами власної генерації, але це мають бути технології, які покривають весь їхній графік споживання, це не можуть бути просто сонячні панелі.

“Якщо це буде сонячна станція, вона має бути з акумулятором, а якщо це якась газова, наприклад, газотурбіна чи газопоршнева станція – чудово”, – підкреслив Кудрицький, наголосивши, що підприємства зможуть ще й заробити на додатковій генерації.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!