Перші партії томатів із Туреччини призвели до зниження цін в Україні

Джерело:  EastFruit
помідори

Після двотижневого подорожчання на ринку тепличного томату в Україні встановилася знижувальна цінова динаміка, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Основною причиною зниження відпускних цін стали масові постачання турецького томату на український ринок. При цьому на сьогодні пропозиція томату в місцевих комбінатах обмежена через невеликі вибірки через хмарну погоду.

Так, на цей час українські тепличні комбінати ведуть продаж томату по 50-60 грн/кг ($1,37-1,50/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше. Варто зазначити, що партії турецького томату цього тижня зайшли на український ринок по 45 грн/кг ($1,23/кг), що дещо дешевше, ніж відпускні ціни на місцеву продукцію.

За словами представників тепличних комбінатів, попит на місцеві томати почав помітно знижуватись. Ситуацію, що склалася, вони пов’язують з появою на ринку дешевшої турецької продукції.

При цьому українські тепличні комбінати на сьогодні ведуть реалізацію томату в середньому вдвічі дорожче, ніж на початку жовтня минулого року. Водночас більшість ключових гравців ринку вважають здешевлення в сегменті тепличного томату тимчасовим явищем. Оскільки місцевого томату в Україні не так багато, а турецька продукція на сьогодні має попит не лише на українському ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!