Перебої в міжнародній торгівлі через атаки хуситів у Червоному морі можуть зберегтися до кінця року – прогноз Maersk

Джерело:  Business Media

Перебої в міжнародній торгівлі через напружену ситуацію з судноплавством у Червоному морі можуть зберегтися до кінця поточного року, повідомив голова данської судноплавної компанії Moller-Maersk Вінсент Клерк.

Правлячий на півночі Ємену рух «Ансар Аллах» (хусити), який контролює більшу частину єменського узбережжя Червоного моря, раніше заявив про свою підтримку Палестини та намір атакувати будь-які пов’язані з Ізраїлем кораблі, закликавши інші країни відкликати з них свої екіпажі і не наближатися до них. у морі. При цьому вони заявили, що не заважають свободі судноплавства в регіоні і не чіпають суд інших країн. На тлі атак у Червоному морі деякі компанії вирішили припинити перевезення через нього.

В інтерв’ю газеті Financial Times Клерк наголосив, що перебої у міжнародній торгівлі через ситуацію в Червоному морі «не будуть короткочасними, продовжаться, як мінімум, у другій половині року».

“Ми не оцінюємо оптимістично ймовірність того, що незабаром ходитимемо через Суець”, – додав він.

За словами глави Maersk, ознак ослаблення напруженості в Червоному морі поки не видно, при цьому маршрут в обхід через мис Доброї Надії займає більше часу і обходиться компаніям дорожче, ніж маршрут через Суецький канал. На думку Клерка, таке зростання вартості перевезень морем може призвести до інфляційного тиску, який буде важко подолати.

Maersk – друга за величиною судноплавна компанія у світі, згідно з рейтингом порталу аналізу морських перевезень Alphaliner. Компанія була заснована в 1904 році в датському місті Свеннборг. Наразі працює у 130 країнах, штат співробітників складає близько 100 тисяч осіб.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!