Пекін скасує безмитні пільги на деякі сільгосптовари з Тайваню

Джерело:  IDK
Тайвань

Материковий Китай з 25 вересня скасовує дію пільгового режиму щодо деяких сільськогосподарських товарів, що ввозяться з острова Тайвань. Про це повідомило Міністерство фінансів КНР.

«З 25 вересня 2024 року припиняється здійснення політики щодо звільнення від імпортних мит 34 найменувань сільськогосподарської продукції з регіону Тайвань», — йдеться у заяві, опублікованій на сайті відомства.

У ньому уточнюється, що йдеться про свіжі фрукти, овочі та продукцію водного промислу. Як зазначається, комітет з податків і мит Держради КНР затвердив такий захід у зв’язку з тим, що Тайвань «в односторонньому порядку запровадив дискримінаційні заборони та обмеження щодо продукції, що експортується з материкового Китаю», тим самим «серйозно ускладнивши торговельно-економічну співпрацю».

Тайвань управляється своєю адміністрацією з 1949 року, коли на острів втікли залишки сил Гоміньдану на чолі з Чан Кайші (1887-1975), зазнавши поразки у громадянській війні в Китаї. Відтоді Тайбей зберігає прапор та деякі інші атрибути колишньої Китайської Республіки, яка існувала на материку до приходу до влади комуністів. Згідно з офіційною позицією Пекіну, Тайвань це один із регіонів КНР.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!