Парагвай збільшить площі посівів сої

Джерело:  IDK
соя

За прогнозами, завдяки збільшенню посівних площ та потенційно більш посушливим умовам виробництво сої у Парагваї у 2024-25 маркетинговому році досягне 10,3 мільйона тонн, що на 200 000 тонн більше, ніж у попередньому році, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США

Загальна посівна площа Парагваю, за прогнозами, трохи збільшиться до 3,59 мільйона гектарів у 2024-2025 роках, порівняно з попереднім роком за рахунок збільшення посівів другого врожаю, або сафрінія, соєвих бобів, повідомила ФАС у своєму звіті Глобальної мережі сільськогосподарської інформації від 4 квітня. Прогнозована площа посівних площ для першого врожаю сої або сафра становить 3 мільйони гектарів, з яких 700 000 гектарів будуть засіяні під урожай сафрінія.

Урожай сафри садять у період з кінця серпня до першої половини листопада, а збирання врожаю припадає на останні дні грудня та третій тиждень березня. Урожай сафріньї садять у січні-початку лютого та збирають з кінця травня до кінця липня.

“У зв’язку з очікуваним роком Ла-Нінья врожайність може знизитися через очікуваний більш посушливий сезон, але це буде компенсовано збільшенням посівів сафріньї”, – заявили у ФАС. «Погодні умови Ла-Нінья зазвичай призводять до того, що рік у Парагваї стає посушливішим, але не очікується, що він буде катастрофічним. Загальний обсяг виробництва та врожайність можуть знизитися, якщо у 2024–2025 роках настане більш посушливий, ніж у середньому рік».

Прогнозується, що експорт сої з Парагваю в 2024–2025 роках впаде до 6,5 млн. тонн порівняно з 6,94 млн. тонн у 2023–2024 роках, оскільки виробництво в Аргентині відновлюється після рекордної посухи. Очікується, що обсяг переробки зросте до 3,5 млн. тонн, оскільки менше соєвих бобів експортується для переробки в Аргентину.

Експорт соєвого шроту та олії цього року, за оцінками, знизиться через зниження переробки, викликаний попитом на цілісні боби з боку Аргентини. Аргентина була другим за величиною напрямом постачання парагвайського соєвого шроту в 2023 році і, як очікується, стане більш значним покупцем, ніж минулого. Однак Європейський Союз залишиться найбільшим покупцем парагвайського соєвого шроту.

Виробництво сої в Парагваї в 2023-2024 роках склало 10,1 мільйона тонн, що було переглянуто у бік зниження порівняно з попередньою оцінкою через нижчі, ніж очікувалося, урожаї основного врожаю сафри, який було завершено 21 березня. Виробництво оцінюється у 2,98 мільйона тонн у 2023-2024 роках.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!