Пальмова олія зросла за тиждень на 7%

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили в п’ятницю, показавши перший тиждень зростання за останні три роки, оскільки позитивні дані щодо експорту та високі ціни на олію на Даляньській товарній біржі підштовхнули ціни напередодні довгих вихідних.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Bursa до п’ятниці виріс на 94 ринггіти, або на 2,33%, до 4134 ринггітів (923,80 доларів США) за тонну. Контракт додав 7,37% за тиждень.

«Друга сесія зумовлена ​​вищими цінами в Даляні, публікацією даних з експорту, а також звітом про довгі вихідні», — сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Малайзійська біржа буде закрита у понеділок у зв’язку з державним святом.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, сюрвейєрських компаній Societe Generale de Surveillance та Intertek Testing Services, експорт малазійської пальмової олії за період з 1 по 25 листопада зріс на 4,1–12,9 %.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 1,23%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,54%. Чиказька торговельна палата була закрита на свято Дня Подяки.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!