Пальмова олія росте другий день поспіль, оскільки спостерігаються проблеми з поставками

пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію зросли у вівторок, оскільки зберігаються побоювання з приводу обмеженої пропозиції, тоді як сильне підвищення цін на олії, що конкурують, також сприяли зростанню цін.

Контракт на пальмову олію з постачанням у січні на малазійській біржі закрився з підвищенням на 0,87 % до 5 012 рінггітів (1 208,29 долара США) за тонну, збільшивши приріст на 0,93% до минулого дня.

“Нестача поставок через невисокі темпи виробництва пальмової олії як в Малайзії, так і в Індонезії постійно підтримує зростання цін”, – сказав Аніл Кумар Багані, керівник відділу аналітики Sunvin Group.

Очікується, що виробництво малазійської пальмової олії знизиться до кінця року і, ймовірно, залишиться низьким у першому кварталі 2022 через брак робочої сили, пов’язаної з коронавірусом, додав він.

В Індонезії прогноз виробництва був знижений до 47,5 млн. тонн з попередніх 49 млн. тонн.

Тим часом контракт на пальмову олію в Даляні зріс на 2,02%, тоді як найбільш активний контракт на соєву олію додав 1,28%. На торговій біржі Чикаго ціни на соєву олію зросли на 0,14%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

З технічної точки зору, пальмова олія може повернутися до мінімуму 22 жовтня 4816 рінггіт за тонну, оскільки зростання від цього рівня закінчується, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

 

Оilworld.ru

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!