ПАЕК планує експортувати 30% врожаю овочів до Європи

Джерело:  Укрінформ
овочі

«‎Південна аграрно-експортна компанія» (ПАЕК) планує експортувати до Європи близько 30% врожаю овочів. Про це розповів власник агрохолдингу Юрій Кормишкін.

«У 2024 році ми збільшили площі для вирощування плодоовочевих культур до 2000 гектарів порівняно з торішніми 300 га. У 2022-2023 роках практично увесь обсяг продукції було спрямовано на вітчизняний ринок для стабілізації цін та забезпечення продовольчої безпеки країни. У цьому році ситуація значно краща, бо агровиробники розширили площі під овочівництво. Тому маємо на меті близько 30 відсотків урожаю експортувати у такі країни, як Румунія, Греція, Болгарія, Македонія та інші», — сказав Кормишкін.

Зараз у господарстві мають вже гарні сходи моркви, цибулі, продовжує дозрівати картопля. Тимчасове травневе похолодання не вплинуло на рослини, вони мають гарну зав’язь та стабільний ріст.

Овочі вирощують на поливних землях: для цього використовують як крапельне зрошення, так і дощувальні машини.

У 2023 році ПАЕК почала переробляти овочеву продукцію. Компанія зареєструвала власну ТМ «СМАКОТА» під брендом якої і буде надалі відбуватись реалізація плодоовочевої продукції як в Україні, так і за її межами.

ПАЕК збільшила у 2024 році площі під овочі до 2 тис. га та збудує 10 теплиць.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!