Падіння кукурудзи та сої на CBOT може знайти союзника у ведмежих фондах у п’ятницю – Браун

Джерело:  Oilword
доллар микс

Чиказькі ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби за останній місяць впали приблизно на 8%, що стало найбільшим спадом у цю пору року з 2018 року, коли загострювалася торговельна війна між США та Китаєм.

Але ці втрати у поєднанні з великими короткими ставками великих спекулянтів можуть перешкоджати подальшому падінню в п’ятницю, якщо найчастіше непередбачувані звіти Міністерства сільського господарства США про запаси та акри покажуть більші цифри, ніж очікувалося. Дані будуть опубліковані в п’ятницю опівдні за східним часом (16:00 за Гринвічем).

Посадки кукурудзи та сої в США будуть у центрі уваги, і аналітики прогнозують, що червневий огляд USDA покаже трохи більші посадки обох порівняно з березневим оглядом. Більш масштабний червневий сценарій розігрувався у шести з останніх 10 років, але у різні роки кожної культури.

Проте останнім часом аналітики мають труднощі з червневими акрами, оскільки кількість соєвих бобів виходить за межі діапазону припущень у чотирьох з останніх п’яти років (не в 2020 році). Акри кукурудзи виходять за межі діапазону у трьох з останніх п’яти років (не у 2021 чи 2022 роках).

Червневі акри сої USDA виявилися нижчими за середній торговий прогноз протягом дев’яти років поспіль, виняткова смуга. Аналітики помилялися з великим відривом останніми роками, оскільки їхні прогнози були щонайменше на 1% вищими з 2019 року і на цілих 5% вищими, як у 2019, так і в 2023 році.

Площа червневих площ кукурудзи перевищувала торговельну оцінку протягом шести з останніх 10 років, при цьому найбільші відхилення відбувалися в аномальні роки, такі як 2019 та 2020 роки. потрясіння.

Аналітики зафіксували посівні площі сої у березні 2024 року, а кукурудза виявилася нижчою за очікування, хоча зв’язку між березневими торговими упередженнями та ймовірними результатами червня немає.

Торгівля оцінює посіви кукурудзи в США на рівні 90,35 млн. акрів у п’ятницю з діапазоном від 89 млн. до 91,3 млн., а соєві боби, як очікується, займуть 86,75 млн. акрів з діапазоном від 85,5 млн. до 87,5 млн. акрів. млн. Обидва діапазони невеликі проти попередніми роками.

Запаси зерна в США також будуть ключовим пунктом у п’ятницю, і торгівля прогнозує запаси кукурудзи на чотирирічних максимумах на 1 червня та соєві боби на дворічних максимумах. Востаннє, коли запаси сої на 1 червня були справді ведмежими порівняно з очікуваннями, це було 2016 року, а для кукурудзи — 2020 року.

ЦІНИ

Звіти про запаси та акри за червень зазвичай викликають більшу волатильність цін, ніж у будь-який інший важливий день звітів USDA, оскільки вони перекривають пік ринку погоди в США. Найменшим відсотковим рухом кукурудзи на CBOT у грудні цього дня за останні п’ять років було зниження на 4,3% у 2019 році.

Аналітичні переваги щодо площ під кукурудзою, безумовно, є найвпливовішим чинником цін сесії, хоча трейдери можуть швидко перейти до прогнозу погоди в США, особливо якщо він показує щось, що дуже відрізняється від попередніх днів.

Стан урожаю знаходиться на чотирирічному максимумі на цю дату, і прогнози погоди цього тижня припускають, що ситуація в Кукурудзяному поясі на початку липня буде загалом безпечною, хоча збільшення кількості дощів у деяких частинах і без того заболоченого заходу викликає певне занепокоєння.

Позиціонування фондів може мати істотне значення для цінового руху в п’ятницю, оскільки керуючі фінансами тримають великі чисті короткі позиції як з кукурудзи CBOT, так і соєвих бобів, що відносно незвичайно для кінця червня. Груднева кукурудза не закривалася нижче цього звітного дня за чотири роки, коли фонди були ведмежими, і два з цих років показали як більші, ніж очікувалося, запаси кукурудзи, так і акри.

З 2006 року було ще чотири роки, коли наприкінці червня фонди були у дефіциті, а цінова поведінка у день звіту була негативною лише один раз, у 2018 році, під час торгової війни. Але 2024 аналогічний 2018 за термінами розпродажу активів фондів, який стався раніше, ніж зазвичай.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!