Падіння цін на кукурудзу в Бразилії має зменшити тиск на м’ясовиробників

кукурудза

Різке падіння цін на кукурудзу в Бразилії має дати деяке полегшення для промисловості птахівництва та свинини цього року, повідомляє  Nasdaq.

Кукурудза та соя використовуються як корм для худоби і становлять близько 70% собівартості виробництва курятини та свинини. Ціни на кукурудзу на внутрішньому ринку впали майже на третину,  оскільки найближчими місяцями країна очікує новий рекордний урожай.

У Кампінасі, штат Сан-Паулу, ціни на кукурудзу наближаються до 60 реалів (1$2,11) за мішок, знизившись на 28% цього року та значно нижчі за максимум у 100 реалів ($20,19) за мішок у 2022 році.

«Промисловість не поспішає купувати кукурудзу», — сказав Рікардо Сантін, глава ABPA. «Зараз справи для покупця зерна кращі, ми нарешті відшкодовуємо частину збитків, які мали в минулому».

У найгірші моменти м’ясна промисловість була змушена платити премії за кукурудзу, призначену для експортних ринків, щоб зберегти зерно в країні, сказав Сантін.

За даними приватних консультантів, Бразилія виробить близько 130 млн тонн кукурудзи, що є рекордом, а експорт, ймовірно, перевищить 45 млн тонн у 2023 році. Нещодавнє скасування Китаєм 272 тис. тонн американської кукурудзи, експерти пов’язують саме із появою на ринку більш дешевої бразильської кукурудзи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!