Ослаблення економіки позначається на світовому споживанні свинини – Rabobank

Джерело:  Meatinfo
свині

Rabobank опублікував свій звіт «Щоквартальний звіт Global Pork Q2 2023: Споживання у центрі уваги, плани свинарської галузі на майбутнє». Більш слабке економічне зростання починає позначатися світовому споживанні свинини. Rabobank очікує, що відкладений вплив на споживання, ймовірно, відчуватиметься протягом усього 2023 року.

Хоча Rabobank очікує незначного поліпшення виробничих витрат у 2023 році, місцеві умови будуть відрізнятися, і управління ризиками, як і раніше, матиме вирішальне значення для успіху. Світові запаси сировини знаходяться на історично низькому рівні і доступність залишається обмеженою. Невтішний урожай в Аргентині частково компенсує рекордний урожай сої у Бразилії у 2023 році, а невеликий запас зерна та олійних культур у світі, як очікується, викличе додаткову волатильність цін на корми у 2023 році.

Північна Америка: Експорт свинини зі США та Канади залишається конкурентоспроможним на ключових ринках, але зростання виробництва свиней сповільниться зі зниженням споживання. Втрати зростають.

Європа: очікується, що пропозиція свиней у Європі залишиться обмеженою у другому кварталі. Тим часом маржа виробників відновлюється завдяки історично високим цінам на свиней.

Китай: ціни знизилися через слабкий попит і додаткові втрати через африканську чуму свиней. Очікується, що виробництво скоротиться наприкінці другого та третього кварталів, що призведе до підвищення цін у міру того, як попит почне відновлюватись.

Бразилія: експорт продовжує зростати високими темпами, а очікування зниження цін на корми покращують перспективи рентабельності для виробників.

Південно-Східна Азія: африканська чума свиней залишається проблемою регіону. Отже, 2023 року очікується повільне зростання.

Японія: попит на свинину буде нижчим у другому кварталі, при цьому очікується, що імпорт свинини з Європи скоротиться через високі ціни та великі запаси.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!