Органічний напрямок Астарти поповнився новою культурою

Джерело:  AgroPortal.ua
льон лен

Агрофірма «Лист-Ручки», що входить до агропромхолдингу «Астарта-Київ», цьогоріч трохи скорегувала сівозміну.

Про це йдеться у повідомленні холдингу на сторінці у Facebook.

«Наразі у світі високий попит на лляну олію, тож уперше посіяли льон. Крім того, збільшили обсяги вирощування гірчиці та проса. Продукт переробки останнього також має попит у прихильників безглютенового харчування, і ми вже маємо замовлення на великі партії проса», – коментує ситуацію директор агрофірми «Лист-Ручки» Олександр Хоменко.

Наразі на полях агрофірми вирощують такі органічні культури як льон, гірчицю, соняшник, сою, просо, пшеницю загальною площею 1 809,52 га.

Сьогодні компанія активно готується до чергової сертифікації «Органік стандарт», яка має відбутися 29 червня.

«Попри війну та складну економічну ситуацію в агрогалузі, саме у виробництві органіки маємо непогані перспективи для розвитку. Додамо сюди стрімко зростаючий інтерес до цієї продукції у споживачів з країн ЄС, зокрема, таких великих ринків як Німеччина, Швейцарія — і можна сказати, що маємо всі шанси вистояти і зростати», — додали в компанії.

Для довідки: Агрофірма «Лист-Ручки» обробляє 1820 га землі у Гадяцькому районі Полтавської області. У 2017 «Астарта» прийняла рішення реалізувати на базі цього підприємства пілотний проект з органічного землеробства та відповідної сертифікації вирощеної продукції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!