Опади у США та ЄС, спека в Бразилії та покращення погоди в Аргентині впливатимуть на ринки зерна наступного тижня

Джерело:  GrainTrade
колоски погода

Сильні дощі на Середньому Заході та Центральний і Південних рівнинах США затримують сівбу, але покращують запаси вологи та стан посівів на тлі невисоких температур. На південному заході стан посівів пшениці покращується, але в окремих регіонах навіть після нещодавніх дощів зберігається дефіцит вологи. Наступного тижня періодичні дощі та нормальні температури сприятимуть сівби та розвитку посівів.

У преріях Канади цього тижня пройшли дощі, які поповнили запаси вологи, хоча й затримали сівбу. Але в окремих районах провінції Альберта та на заході Саскачевана залишилися посушливі явища. Наступного тижня кількість опадів зменшиться, що дозволить прискорити сівбу.

У південному штаті Бразилії Ріу-Гранді-ду-Сул сильні дощі призвели до повеней та затримали збирання сої, тому 1-2 млн т урожаю може бути втрачено. Наступного тижня дощі продовжаться та уповільнять збирання урожаю та сівбу озимої пшениці. У центральних регіонах посіви кукурудзи другого урожаю залишаються під впливом сухої та спекотної погоди, хоча в окремих районах днями пройдуть дощі.

В Аргентині зменшення інтенсивності дощів дозволило прискорити збирання сої, але збирання кукурудзи затримується через велику вологість зерна. Наступного тижня заморозки зменшать вологість, що дозволить прискорити збирання урожаю.

На півночі та заході Європи днями пройдуть дощі, які наступного тижня поширяться на східні та південні райони. У Франції та Великобританії зберігається надмірна вологість. Аналітики оцінюють збитки, завдані посівам ріпаку нещодавніми морозами на півночі Польщі та Німеччини, які вже призвели до спекулятивного зростання біржових котирувань.

У Причорномор’ї в більшості районів вирощування пшениці зберігається суха погода, яка може перерости у посуху, хоча поки це сприяє сівбі соняшника та кукурудзи. Наступного тижня в регіоні пройдуть дощі, а у північних районах можливі заморозки. Загалом прохолодна погода зберігає вологу та сприяє розвитку посівів, але після завершення сівби ґрунту потрібна більша кількість опадів.

На сході Австралії пройдуть короткочасні дощі, сприятливі для посівів озимої пшениці та ріпаку. Погода була сприятливої для сівби, за виключенням Нового Південного Уельсу. Найближчими місяцями на зміну Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья, що принесе більшу кількість опадів.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!