ООН хоче купувати зерно в Україні, щоб запобігти голоду в світі

Джерело:  Ukrainian Shipping Magazine
сбор урожая зерно

Всесвітня продовольча програма ООН поглиблює співпрацю з Україною на тлі блокування українського морського експорту сільгосппродукції.

Українські порти заблоковані через дії російських кораблів у Чорному морі. Деякі порти взагалі окуповані. ВПП ООН розглядає можливість закупівлі українського зерна та подальшої доставки товару до країн, яким загрожує голод.

Про це говорили у Києві міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та виконавчий директор ВПП ООН Девід Малдоу Бізлі.

Йдеться про забезпечення українською сільгосппродукцією країн Африки та Близького Сходу, які до 24 лютого отримували зерно морем. Тепер, через військову агресію рф в Україні, цим країнам загрожує глобальний голод.

ВПП ООН розгорнула гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від війни. Зокрема, організація налагодила контакти з українськими хлібозаводами, борошномельними підприємствами та іншими суб’єктами харчової промисловості. У них ВПП ООН планує купувати товари для подальшого постачання в регіони, що цього найбільше потребують.

Це близько 40 тисяч тонн продовольчих товарів. Відкрито сім складських приміщень у Києві, Львові, Дніпрі, Вінниці, Чернівцях, Одесі та Кропивницькому. А у Львівській, Вінницькій та Івано-Франківській областях ВПП ООН надає матеріальну допомогу переселенцям.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!