ООН допоможе Україні з розмінуванням угідь

Джерело:  AgroPortal.ua
мина

Всесвітня продовольча програма ООН планує підтримувати малих агровиробників України та сприяти проєктам із розмінування територій під вирощування зернових культур.

Про це йшлося під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова із заступником виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme) Раміро Лопес да Сілвою та уповноваженим представником і директором ВПП в Україні Метью Голлінгвортом.

«Україна відчуває свою глобальну відповідальність як один із гарантів продовольчої безпеки в світі. Саме тому ми наразі активно працюємо з міжнародними партнерами над підтримкою розвитку української логістики. Цивілізований світ не повинен дозволити росії тримати в заручниках голоду мільйони людей в Африці та Азії.

Обговорили завдання щодо розмінування значної частини сільськогосподарських земель та інвестиції в галузь. Відновлення аграрного потенціалу України є умовою для стабілізації гуманітарної ситуації в світі», — зазначив Олександр Кубраков, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Також сторони обговорили реалізацію та перспективи продовження «зернової ініціативи», розвиток альтернативних логістичних маршрутів для агроекспорту в межах ініціативи ЄС «Шляхи Солідарності», можливості інвестицій світового бізнесу в розвиток Дунайського портового кластеру та підтримку українських аграріїв.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!