Ольгопіль планує отримати врожайність кукурудзи понад 9 т/га

Джерело:  Kurkul.com
кукурудза

Агрофірма «Ольгопіль» з Вінниччини завершила весняну посівну кампанію. Найбільші площі відвели під озимі, а також під пізні ярі — кукурудзу та соняшник. Про це повідомила пресслужба господарства.

«Під ранні ярі культури АФ «Ольгопіль» закладала цього року невеликі площі, більшу частину займає горох, а ось пізні ярі зернові — це стратегічні культури, тому для кукурудзи відвели 1 тис. га, а соняшник зайняв майже 850 га. Наразі всі посівні роботи на полях завершенні, триває підживлення і догляд за культурами», — йдеться у повідомленні.

Як зазначив директор АФ «Ольгопіль» Павло Каленич, найбільші площі в господарстві займають озимі.

«Ми встигли вчасно провести осінню посівну, отримати хороші сходи врожаю та подбати про захист рослин. Тому озимі на полях у належному стані. Ми — насіннєве господарство, тому в сівозміні пшениця, ячмінь та ріпак, соя, кукурудза, овес і високоолійний соняшник. Його продамо продаємо на внутрішньому ринку, тому проблем не буде, а от з кукурудзою буде складніше, бо збут продукції залишається викликом», — пояснив Павло Каленич.

Також він додав, що цього сезону господарство заклало 3 гібриди соняшника та 7 гібридів кукурудзи. Перевагу віддали гібридам з меншим ФАО, щоб кукурудза встигла запилитися до піку температур. Також зменшили норму висіву до 75–70 тис. насінин/га. Завдяки таким технологіям господарство планує досягти показників минулорічної врожайності — 9-10 т/га.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!