Окупанти завдали збитків агросектору Харківщини на 18 млрд грн

Джерело:  AgroPortal.ua
війна

російські окупанти завдали збитків аграрному сектору Харківщини більш ніж на 18 млрд грн. В області заміновано понад 570 тис. га земельних угідь.

За словами заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, саперами обстежені 52 тис. га, з них майже 49 тис. га потребують розмінування. Завдяки міжнародній допомозі розмінувати вдалося 293 га, пише «Слобідський край».

«Мінування окупантами земель сільськогосподарського призначення є головною перешкодою в збільшенні посівних площ на Харківщині. На державному рівні намагаємося проводити таку політику, щоб, за можливості, першочергово розміновувати в області й сільгоспугіддя, а не тільки об’єкти критичної інфраструктури та громадські місця. Якщо ж розміновувати таку кількість земель нинішніми темпами, то знадобиться щонайменше 100 років», — зазначив Євген Іванов.

За його словами, від початку війни під час проведення сільськогосподарських робіт на полях області трапився 31 випадок наїзду техніки на вибухонебезпечні предмети. Постраждало 28 механізаторів, із них госпіталізовані з пораненнями 22 людей, четверо загинули.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!