Одну з ключових вимог польських блокувальників кордону неможливо виконати юридично, – Єврокомісія

протест

Одна з ключових вимог польських перевізників, що блокують кордон з Україною, не є юридично можливою. Про це заявив на брифінгу в Брюсселі речник Єврокомісії Адальбер Янз.

Як відомо, ключова вимога польських перевізників – повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС їхніх українських колег.

“Будь-яке відновлення системи дозволів чи квот для автомобільних перевезень не є юридично можливим, оскільки це було б несумісним з Угодою про автомобільний транспорт між Україною та ЄС. Ця Угода про автомобільний транспорт, звичайно, була укладена за згодою країн-членів”, – зазначив речник.

“Якщо є питання щодо імплементації цієї угоди… передусім це залежить від національних органів влади країн-членів та України, щоб гарантувати дотримання положень договору на практиці”, – додав він.

Єврокомісія, зазначив речник, може допомогти у обговореннях проблем, що виникли з імплементацією угоди.

Він також не прокоментував повідомлення польських ЗМІ про те, що якщо польська влада не вирішить проблему блокування прикордонних переходів з Україною, Європейська комісія може розпочати каральну процедуру проти Польщі. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!