Очікується, що світовий ринок оливкової олії зростатиме зі значним середньорічним темпом зростання 5,3%

Джерело:  Oilworld

Очікується, що світовий ринок оливкової олії зростатиме зі значним середньорічним темпом зростання 5,3% протягом прогнозованого періоду (2024-2031). В даний час споживачі приділяють більше уваги заяв на етикетках при купівлі своїх олійних продуктів. Зростає попит на рослинні олії з конкретними заявами про користь для здоров’я, такими як високий вміст омега-3, МНЖК (мононенасичених жирних кислот) і вітаміну Е, через поінформованість про їх позитивні властивості для здоров’я. Продукт містить велику кількість МНЖК та антиоксидантів, що підтримує нормальне функціонування серця. Зростання попиту на такі поживні олії значною мірою сприяє зростанню ринку, повідомляється в дослідженні Orion Market Research

Зізнання жирів і масел, що містять МНЖК, що росте, через їх корисні для здоров’я властивості підштовхнуло їх попит серед споживачів. Нещодавно численні клінічні дослідження показали, що споживання продуктів, збагачених омега-3, може підтримати дослідження у сфері здоров’я серцево-судинної системи та інших функцій організму. Високий вміст омега-3 в оливковій олії підживлює його попит серед споживачів через їхнє зростання розуміння важливості споживання незамінних жирних кислот для підтримки хорошого здоров’я. Оскільки воно містить корисні жирні кислоти, антиоксиданти та вітаміни, воно призвело до того, що оливкова олія набула значної популярності як корисна олія у всьому світі.

Оскільки етнічні середземноморські кухні набирають популярності у всьому світі, воно внесло значний внесок у зростання попиту на оливкову олію. Його широке використання в різні кухні, такі як італійська, грецька та іспанська, також вплинуло на його сплеск попиту. Крім того, зростання подорожей та туризму, а також бажання споживачів експериментувати з новими смаками, текстурами та екзотичними кухнями підтримали ринкові показники. Наприклад, у червні 2021 року Pietro Coricelli, виробник оливкової олії з Умбрії та один з найбільших і найпоширеніших брендів оливкової олії у світі, оголосив, що приєднається до IBM Food Trust, щоб використовувати технологію блокчейна для відстеження своєї оливкової олії першого віджиму. Наприклад, у січні 2021 року компанія Del Monte Foods, Inc. в Індії запустила однолітрові пакети оливкової олії за конкурентними цінами, щоб зробити корисну харчову олію доступною.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!