Очікується, що Китай закупить від 1 млн. до 1,5 млн. тонн соєвих бобів з Аргентини протягом терміну дії програми “соєвий долар”

Джерело:  Oilworld
соя

Китайський ринок все ще перетравлює наслідки програми “соєвий долар”, і будь-які угоди овернайт ґрунтуватимуться на цінових уявленнях як покупців, так і продавців, сказав учасник ринку.

“Вітчизняні китайські дробарки були добре підготовлені до другого раунду впровадження. Однак цього разу політика більше на користь місцевих аргентинських дробарок”, – сказав китайський трейдер. З огляду на цю останню політику учасники ринку не очікують значного впливу на внутрішні ціни на соєвий шрот; оцінюючи вплив приблизно на 2%, повідомляє oilworld.ru з посиланням на S&P Global Platts.

Очікується, що Китай закупить від 1 млн до 1,5 млн тонн соєвих бобів з Аргентини протягом терміну дії програми “соєвий долар” у спробі розширити їхнє охоплення на найближчі поставки у грудні-січні, повідомили китайські трейдери та виробники, але не очікують перегляду попиту у бік підвищення. Відкритий попит Китаю на січневі постачання становив 5,8 млн. тонн і в даний час покритий приблизно на 30%, додали джерела.

У той час як дрібніші виробники не змогли купити аргентинську сою через нижчу якість білка, вони все ще могли б отримати вигоду з цієї політики, оскільки це могло б вплинути на ціни на соєві боби в США та Бразилії для прилеглих поставок. Експорт соєвих бобів із США був повільним у 2022-23 маркетинговому році (вересень-серпень) через низький рівень води в річці Міссісіпі раніше у жовтні. Крім того, за словами трейдерів, “соєвий долар” звужує вікно цінової конкурентоспроможності для американської сої до того, як з лютого розпочнеться перемикання виробництва на новий бразильський урожай.

За даними S&P Global Commodity Insights, 25 листопада Platts оцінила соєві боби CFR у Китаї за перший місяць на рівні $625,38 за тонну, що не змінилося порівняно з попередньою сесією.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!