Обсяг вивантаження зерна у портах Великої Одеси скоротився до 1196 вагонів

Джерело:  Rail.insider
Одеський жд

За останній тиждень кількість вагонів із зерновими вантажами, що вивантажують щодоби у портах Великої Одеси, скоротилася до 1196 одиниць. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Упродовж квітня показник добового вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси коливається в діапазоні 1000–1250 одиниць. Середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси наразі становить 1196 одиниць. За тиждень показник зменшився на 91 вагон.

Скоротилось і накопичення вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси — з 8330 до 7289 вагонів. Зменшення становить 1041 одиницю.

«Протягом тижня ворогом було нанесено декілька ракетних ударів по припортовій залізничній інфраструктурі порту Чорноморськ. Наразі фахівці досліджують рівень руйнувань/пошкоджень залізничної інфраструктури. Тимчасово введена конвенційна заборона на відвантаження у напрямку порту Чорноморськ, ведуться роботи з відновлення залізничної інфраструктури порту Чорноморськ. На ранок 18 квітня у напрямку порту Чорноморськ прямувало приблизно 847 вагонів з вантажами різної номенклатури, наразі відбувається переадресування вантажів на інші порти», — наголосив Валерій Ткачов.

Водночас черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл за тиждень зросла на 230 одиниць — з 691 до 921 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження наразі збільшився на чотири одиниці, до 94 вагонів.

«Збільшенню вивантаження у портах заважають постійні повітряні тривоги (персонал портових операторів вимушений перебувати у бомбосховищах) і погіршення погодних умов (опади, дощ). Основний чинник зменшення вивантаження вагонів у портах Великої Одеси — тимчасова зупинка вивантаження у порту Чорноморськ», — пояснив представник УЗ.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!