Новий пункт пропуску відкриють на українсько-угорському кордоні

Джерело:  Цензор.НЕТ
кордон

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску “Велика Паладь – Надьгодош” для легкового транспорту та можливість руху порожніх вантажівок масою понад 7,5 тон на пункті пропуску “Лужанка – Берегшурань”. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як зазначається, віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Угорщини в Україні Хеізера Антала підписали відповідні зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху.

“Підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурих робіт для запуску нового пункту пропуску “Велика Паладь – Надьгодош” та забезпечення руху порожніх вантажівок на “Лужанці”. Також ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску “Дийда – Берегдароц”, щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Паралельно з цим працюємо, щоб розпочати предметні перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю з Угорщиною. Це дозволить нам пришвидшити контрольні процедури та зменшити час на перетин кордону”, – наголосив Кубраков

Зазначається, що після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

Нині з Угорщиною діє 5 автомобільних пунктів пропуску. Пропускати вантажівки масою понад 7,5 тон може лише “Чоп – Захонь”. Туди прямують як завантажені транспортні засоби, так і порожні. Щоденно його перетинає на виїзд з України близько 220 вантажівок.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!