Нові загрози для російського агросектору

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшениця
UkrAgroConsult

Автори статей:

За даними МСГ, станом на 30 вересня у росії зібрано більше 140 млн т зерна (101,9 млн т пшениці, 23,9 млн т ячменю та 2,1 млн т кукурудзи). Урожайність зерна майже на 30% вища за минулорічну.

Ми вважаємо, що ці дані можуть бути завищені, а фінальний результат може бути набагато нижчим. Тим не менш, ми не можемо залишати офіційні дані ходу сівби без уваги, до того ж більшу частину періоду на території росії дійсно спостерігались сприятливі погодні умови, тому УкрАгроКонсалт підвищує свої оцінки врожаю всіх основних зернових в росії.

Незадовільні обсяги експорту при рекордному врожаї призводять до надлишкової пропозиції зерна на внутрішньому ринку і, як наслідок, до зниження внутрішніх цін. Прибуток фермерів скорочується також за рахунок подорожчання засобів захисту рослин, запчастин та нової сільгосптехніки.

По мірі просування збиральної кампанії перед російськими аграріями постає ще одна проблема – наявних потужностей зберігання може не вистачити, враховуючи рекордні оцінки врожаю. Оператори ринку вже повідомляють, що в деяких регіонах склади вже переповнені і доводиться зберігати зерно у відкритих токах, що ще сильніше погіршує якість такого зерна. В таких умовах можна припустити, що певну частку цьогорічного врожаю російського зерна доведеться переписати у розділ втрат.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «AgriPriceMentor» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!