Німецька опозиція хоче заборони імпорту агропродукції з рф і білорусі

Німеччина

Найбільша опозиційна сила Німеччини Християнсько-демократичний союз ініціює в Бундестазі голосування за резолюцію із закликом заборонити імпорт сільськогосподарської продукції з рф і білорусі. Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє n-tv.

Християнсько-демократичний союз вважає, що запроваджених Євросоюзом високих мит на російське зерно недостатньо і потрібна заборона ввезення всієї сільськогосподарської продукції.

“Ми не залежимо від російського зерна в Німеччині та Європі”, – сказав речник парламентської групи партії з аграрної політики Альберт Штегеман.

За його словами, владімір путін фінансує свою військову економіку сільськогосподарським експортом.

“Цьому потрібно запобігти. Високих мит на російське зерно недостатньо”, – наголосив він.

У пропозиції резолюції Бундестагу ХДС виступає за “повну заборону на імпорт усіх сільськогосподарських товарів і продуктів харчування з Росії та Білорусі”.

Нагадаємо, Єврокомісія 22 березня оголосила пропозицію про підвищені тарифи на імпорт до ЄС зернових і олійних культур та продуктів їх переробки з рф та білорусі.

Україна тривалий час закликає ЄС повністю заборонити російський агроімпорт. Під час саміту лідерів ЄС 21 березня президент України Володимир Зеленський назвав “нечесним”, що у Європу везуть російську продовольчу продукцію у той час, як українське зерно викидають на асфальт чи залізничну колію.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!