Німеччина на кордоні почала блокувати польські фури та легкові автомобілі

Джерело:  Landlord
фури

На кордоні Німеччини та Польщі митні служби ФРН почали блокувати польські фури та легкові автомобілі. Український перевізник Сергій Владі у своєму Instagram зазначив, що це не пов’язано з ситуацією на польсько-українському кордоні.

За його словами, у Німеччині ретельно перевіряють автівки задля посиленої боротьби з нелегалами. Внаслідок цього транспортні засоби вишикувалися в довгу чергу. Перевізник стверджує, що проблеми з рухом розпочалися з середини жовтня, коли Берлін повернув митний контроль для сусідніх країн через потік нелегалів та контрабанди.

Нині фури перебувають на боці Німеччини на трасі Берлін – Дрезден – Вроцлав. Сергій Владі додав, що їх не зупиняли, але кожен польський автомобіль німці “ретельно перевіряють”.

Берлін запровадив тимчасовий митний контроль на кордоні з Польщею, Чехією та Швейцарією з 16 жовтня. Ще контроль здійснюють на кордоні з Австрією.

Німеччина намагається боротися з нелегальними мігрантами, контрабандою та торгівлею людьми. На думку перевізників, через міграційну кризу контроль на німецькому кордоні буде постійним, навіть попри перебування країни в Європейському Союзі та Шенгенській зоні.

Нагадаємо, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, що страйк польських перевізників із блокуванням кордону суттєво не вплинуть на обсяги агроекспорту з України.

Польській міністр інфраструктури Анджей Адамчик заявив, що звернувся з пропозицією до України стосовно розблокування кордону польськими перевізниками.

У межах розслідування інформагентства Guildhall встановлено, що польські перевізники, які заблокували пункти пропуску на польсько-українському кордоні, які потребують “справедливої ​​конкуренції”, взаємодіють з особами, які мають зв’язок з росією.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!