Нігерія планує скасувати податки на імпорт продуктів харчування

Джерело:  IDK
микс хлеб

Пшениця і кукурудза входять до певних продуктів харчування, на які Нігерія планує призупинити податки на імпорт, оскільки країна бореться з цінами на продукти харчування, що швидко зростають, для майже 230 мільйонів людей, повідомляє Reuters з посиланням на міністра сільського господарства.

Міністр сільського господарства Абубакар Кьярі заявив, що уряд імпортуватиме 250 000 тонн пшениці та 250 000 тонн кукурудзи на додачу до імпорту приватного сектору. Товари імпортуватимуться у напівобробленому вигляді та поставлятимуться дрібним переробникам та борошномельним підприємствам.

Цей крок є частиною планів уряду на найближчі 180 днів щодо боротьби з продовольчою інфляцією, яка в густонаселеній країні Африки перевищила 40% порівняно з минулим роком. Ціни злетіли через відсутність безпеки в деяких регіонах країни, які виробляють продовольство, і погану дорожню мережу, що зв’язує ферми з ринками.

Кьярі сказав, що звільнення від податків поширюється на продовольчі товари, що імпортуються через сухопутні та морські кордони країни.

Через численні економічні проблеми, включаючи продовольчу інфляцію, споживання зерна в Нігерії, за прогнозами, знизиться у 2024-2025 роках, при цьому використання кукурудзи та пшениці знизиться на 9% до 11,5 мільйонів та 4,2 мільйонів тонн відповідно, згідно звіт Іноземної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США (USDA).

У своєму березневому звіті ФАС повідомила, що Нігерія, як очікується, імпортує 4,4 мільйона тонн пшениці у 2024-25 маркетинговому році, який розпочався у липні. Імпорт кукурудзи прогнозується на рівні 90 000 тонн у 2024-2025 роках, оскільки виробництво впаде до 11 мільйонів тонн із 12 мільйонів у 2023-2024 роках.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!