Нігерійські фермери переорієнтовують своє виробництво з томатів на пшеницю

зерно grain колоски

«Цього сезону ми маємо переорієнтуватися на інші культури. Наш регіон, Гафан і Кадава, є одним із найбільших районів вирощування томатів, якщо не найкращим у всій Африці. Але подивіться на це місце зараз, воно безлюдне. У кварталі в 15 гектарів ви майже не побачите один гектар помідорів, решта – це пшениця. Але в попередні сезони, якби ви прийшли сюди зараз, ви б побачили помідори скрізь», — розповідає  Салісу Май Дабіно Доравар Саллау, один із найбільших фермерів, які вирощують помідори в регіоні, повідомляє DailyTrust.

«Причини в тому, що наближаються вибори і помідори везуть на південь. Ми стали жертвами кількох виборчих криз, і це був кінець для деяких із нас.

«Раніше ми платили 500 тис. євро за трейлер, але зараз це становить від 1,2 до 1,3 млн євро. Як ми можемо повернути свій капітал, заплатити робітникам і розрахуватися з торговцями, а також отримати прибуток? Це дуже ризиковано».

«Помідори є одним із найприбутковіших видів сільського господарства. На одному гектарі можна отримати до 1000 кошиків. Але вам доведеться витратити аж 700 тис. євро. Серед іншого потрібно 15 мішків добрив», – підсумував він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!