НІБУЛОН втратив від окупації активів на понад $90 млн

Джерело:  AgroPortal.ua
Нибулон

Війна серйозно порушила бізнес-процеси компанії «НІБУЛОН». Значна частина активів перебуває в окупації.

Про це в інтерв’ю World Grain Magazine розповів генеральний директор «НІБУЛОНа» Андрій Вадатурський.

«Значні площі сільськогосподарського виробництва, а також елеваторні комплекси та річкові термінали зараз знаходяться на окупованих територіях, ми маємо заблокованими на цих територіях основних фондів на $92 млн. Крім того, ми взагалі не можемо використовувати наш судноплавний флот через блокування морських портів і проходження річок через окуповані території», — констатував він.

Вадатурський зазначив, що зараз компанія перенаправляє експорт наземними шляхами, але це потребує більших витрат. У зв’язку з цим експорт «НІБУЛОНа» з 1 січня по 15 листопада 2022 р. скоротився до 1,7 млн т зерна, що на 164% менше, ніж за аналогічний період роком раніше.

Логістичні збої, за його словами, пом’якшить термінал в Ізмаїлі, першу чергу якого вже побудували.

Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!