Нібулон створює власний саперний підрозділ

Джерело:  LIGA.Бізнес
міна

Агрохолдинг Нібулон отримав статус оператора протимінної діяльності і перший сертифікат з гуманітарного розмінування – на розвідку потенційно забруднених територій. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Сертифікат від Центру протимінної діяльності Міноборони передбачає нетехнічне обстеження територій.

Про плани стати оператором протимінної діяльності в компанії заявляли ще у лютому цього року, оскільки понад 25 000 га земель Нібулона на той момент було заміновано.

“Тепер наші сапери мають право проводити розвідку територій компанії та оцінювати ступінь їх забруднення вибухонебезпечними предметами”, – йдеться у повідомленні.

Також компанія подала документи на отримання таких сертифікатів з протимінної діяльності: на технічне обстеження територій (пошуки вибухових пристроїв на розвіданій території), розмінування вручну та обстеження району ведення бойових дій.

У складних випадках мінування фахівці Нібулону залучатимуть на підтримку саперів ДСНС та Міноборони для утилізації вибухонебезпечних предметів.

Довідка. Нібулон – один з найбільших українських сільськогосподарських виробників та експортерів. Компанія заснована у Миколаєві 1991 року. Розмір інвестицій холдингу в економіку України 2021 року становив понад $2,3 млрд. Засновник та незмінний генеральний директор Нібулона Герой України Олексій Вадатурський загинув 31 липня 2022 року внаслідок російського обстрілу Миколаєва.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!