“Нібулон” отримав всі сертифікати і зможе надавати послуги з розмінування

Джерело:  ЛІГА.Бізнес
розмінування

Агрохолдинг “Нібулон” отримав усі необхідні сертифікати, щоб почати надавати послуги з гуманітарного розмінування за собівартістю всім зацікавленим сторонам. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Останній сертифікат за напрямом “Розмінування з використанням машин та механізмів” Нібулон отримав від Міністерства оборони. Наявність цього сертифіката дозволяє саперам агрохолдингу використовувати машини з розмінування, зокрема GCS-200.

У розпорядженні Нібулону вже є дві машини дистанційного керування GCS-200, що дозволяють очищати до 20 000 кв. метрів землі щодня. До кінця цього року агрохолдинг отримає ще дві такі машини.

Про плани стати оператором протимінної діяльності у компанії заявляли ще у лютому минулого року. Понад 25 000 га земель Нібулону на той момент було заміновано. За місяць компанія отримала перший сертифікат на розвідку потенційно забруднених територій.

Наразі Нібулон має всі п’ять ключових сертифікатів та власний автопарк техніки з розмінування від швейцарської компанії Global Clearance Solutions.

“Ми провели переговори з більш ніж 50 пайовиками та господарствами у Миколаївській області. За результатами було сформовано банк із 26 000 га землі, де власники готові до співпраці з Нібулоном у разі прямого фінансування послуг. Це дозволить отримати врожай у розмірі понад 1 млн тонн пшениці. Усі розраховують, що їхні землі розмінують безплатно”, – прокоментував Михайло Різак, директор Нібулону із взаємодії з органами влади.

За його словами, запроваджений Кабміном механізм компенсації 80% вартості послуг розмінування економічно необґрунтований. Господарствам вигідніше відмовитися від замінованої землі, аніж нести витрати на розмінування та збитки внаслідок падіння врожайності після введення земель в обіг. Малі та середні агровиробники потребують компенсації у розмірі 100% вартості послуг, впевнені у Нібулоні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!