НІБУЛОН міняє технологію виробництва та структуру посівних площ

Джерело:  AgroTimes
стан посівів поле

НІБУЛОН міняє технологію виробництва та структуру посівних площ. Відтепер у межах одного кластера вирощують одну-дві культури (іноді використовують третю як страхову), а не чотири-п’ять на кожній маленькій філії, як раніше.

Про це розповів директор з агровиробництва «НІБУЛОН» Олег Веселов в інерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«До того ж, бувало, вирощували нетрадиційні для певної зони культури, наприклад, у Миколаївській області – кукурудзу. Тепер у кожній ґрунтово-кліматичній зоні намагаємося висівати культури, які тут максимально розкривають свій потенціал: на Півдні – пшеницю та ріпак, у Центрі й на Заході – кукурудзу, соняшник, сою», – розповів Олег Веселов.

Також агрохолдинг відходить від колгоспної моделі, коли ставку робили на велику кількість персоналу та малопродуктивні техніки, а всі рішення ухвалювали централізовано. Наприклад, раніше філії були несамостійні в ухваленні конкретних виробничих (тактичних) рішень, що гальмувало роботу, адже потрібно було пройти багато погоджень.

Тепер, за словами Олега Веселова, тактичні рішення ухвалюють керівники кластерів – звісно, стратегічні плани ухвалюють на рівні керівництва холдингу.

«НІБУЛОН» увів в експлуатацію 5 тис. га деокупованих та розмінованих сільгоспугідь на Миколаївщині.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!