Навряд чи це якась заявка на те, щоб викупити весь МХП — аналітики про інвестицію SALIC

Джерело:  Latifundist.com
SALIC

Вартість акцій МХП на біржі виглядають нижче їх справедливої вартості. Відповідно, для інвесторів з Саудівської Аравії, які безпосередньо співпрацюють з МХП і гарно розуміють бізнес компанії, купівля її акцій може стати вкладенням грошей з потенційно великою дохідністю, каже директор департаменту аналізу та досліджень Eavex Capital Дмитро Чурін.

Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу ІК Concorde Capital, вважає, що для МХП купівля акцій компанією SALIC дозволить посилити свої позиції на ринку Саудівської Аравії.

«Ми бачимо, що з часом українські агрокомпанії отримують великих якірних інвесторів, наприклад, «Астарта» давно з Fairfax працює. Fairfax також увійшов в «Овостар». Це нормально, бо рано чи пізно акції українських компаній, які обертаються на біржі і, давайте будемо чесними, в більшості не ліквідні, находять потужних портфельних інвесторів», — говорить Паращій.

Для SALIC — це невелика портфельна інвестиція, яка відповідає їх інвестиційному профілю, компанія до цього вже купувала акції виробників курятини. Навряд чи це якась заявка на те, щоб викупити весь МХП, враховуючи, що вони мають схожу портфельну інвестицію у великого бразильського виробника м’яса птиці BRF, зауважує Паращій.

«SALIC присутній в Україні, то, напевне, бачить потенціал для зростання своєї інвестиції. Подобається компанія, розуміють цей бізнес, тому знайшли пакет чи декілька пакетів і придбали», — говорить керівник аналітичного відділу ІК Concorde Capital.

Враховуючи рівень капіталізації МХП та ціну акцій, учасники ринку припускають, що угода обійшлася SALIC у $50 млн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!