Навантаження зерна на мережі Укрзалізниці знизилося в першій половині березня

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

За оперативними даними, за 15 діб березня обсяги навантаження зернових вантажів на залізничній мережі України склали 1,26 млн т, що менше запланованого. Про це йшлося в ході наради залізничників із представниками аграрного ринку у четвер, 16 березня, передає Rail.insider. 

Середньодобові обсяги навантаження за цей період склали 84 тис. т.

“Ми планували 106 тис. т на добу, але, на жаль, на сьогодні доволі невисокий темп навантаження. Це через проблеми з перевезенням через польські прикордонні переходи, а також зменшення перевезення в напрямку морських портів. Ми всі чекаємо рішення стосовно «зернового коридору»… Маємо надію, що після подовження дії “коридору” ми збільшимо перевезення зерна на експорт. Для цього залізниця має всі ресурси” , — повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

В той же час, варто відзначити, що навантаження зерна значно вище за аналогічний період торік: у перші тижні широкомасштабного російського вторгнення цей показник обвалився до 12 тис. т на добу.

Дещо зменшилася нині, порівняно з попереднім місяцем, і частка зерна у загальному навантаженні – до 23%.

Варто зазначити, що за 15 діб лютого 2023 року навантаження зернових сягало близько 1,5 млн т. Загалом минулого місяця було навантажено 3,2 млн т зернових. Частка в загальному навантаженні перевищувала  29%.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!