Найбільший кукурудзяний штат США напередодні посівної потерпає від посухи

Джерело:  Kurkul.com
сев

У найбільшому кукурудзяному штаті США Айова четвертий рік поспіль фіксується один із найпосушливіших періодів року напередодні старту посівної. Про це пише Reuters.

Як зазначається, відповідно до оновленого звіту від моніторингу посухи США, штат країни, який найбільше виробляє кукурудзу, переживає один із найпосушливіших періодів, що переходять у сезон вегетації.

Такі сухі умови дозволять фермерам швидко провести посівну цього сезону, що є ведмежим кроком для ф’ючерсів на зерно, які цього року вже мають тенденцію до зниження.

Хоча прогнози щодо весняних дощів можуть тимчасово покращити ситуацію в Айові, погодні моделі передбачають, що умови посухи в північній і східній частинах штату посиляться влітку.

Занепокоєння посухою спонукали водну асоціацію Айови Poweshiek цього місяця видати обов’язковий наказ про збереження води для споживачів у восьми округах і прилеглих районах.

Обмеження використання води можуть означати зміну методів вирощування сільськогосподарських культур, що може вплинути на врожайність.

«Якщо влітку не буде води, нам доведеться пропустити застосування фунгіцидів, можливо, інсектицидів», — зазначили фермери.

Нагадаємо, у 2024 році лютий став найтеплішим місяцем за всю історію спостережень. Це також девʼятий місяць поспіль, коли температури на планеті Земля бʼють рекорди.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!