На західному кордоні України створять додаткові залізничні термінали

Джерело:  ЦТС
железнодорожный терминал логистика

Міністерство інфраструктури України планує створити у найближчий рік на кордоні з Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією додаткові залізничні термінали.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на засіданні Комітету Європарламенту з транспорту та туризму.

Очікується, що це дозволить збільшити перевезення вантажів залізницею щонайменше на 50% від довоєнних показників.

«Очікуємо, що у співпраці з європейськими партнерами збільшимо перевезення вантажів залізницею хоча б на 50% від довоєнного рівня. Це особливо важливо з огляду на залежність світових ринків від українського агроекспорту», — сказав Кубраков.

Він зазначив, що основний обсяг експорту продукції з високою доданою вартістю взяли на себе автомобільні пункти пропуску.

При цьому двосторонні та транзитні дозволи для українських перевізників скасували вже 12 країн ЄС: Болгарія, Угорщина, Італія, Данія, Латвія, Естонія, Литва, Словаччина, Австрія, Греція, Німеччина. Крім цього, Польща, Молдова, Чехія, Словенія, Нідерланди погодили бездозвільний проїзд для гуманітарних вантажів.

Міністр інфраструктури також повідомив, що в умовах блокади морських портів у Чорному та Азовському морях уже створено Дунайський морський кластер, що включає розташовані в Дунайському регіоні порти. Його потужності частково компенсують заблоковані чорноморські порти, наголосив він.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!