На сьогодні погоджено вихід ще двох суден із зерновими з порту Чорноморськ

Джерело:  LB.ua
порт Черноморск

На вівторок погоджено вихід двох суден із українськими зерновими з порту Чорноморська. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Телеграм.

“Спільний координаційний центр при ООН узгоджено вихід двох суден з Чорноморська Одеської області 9 серпня в рамках зернової ініціативи”, – написав він.

Кораблі прямуватимуть до Південної Кореї і Туреччини, повідомило турецьке міноборони в твіттері.

“Судно Ocean Lion під прапором Ліберії перевезе з Чорноморська до Південної Кореї 64 720 тонн кукурудзи. Судно під турецьким прапором RAHMİ YAĞCI відправиться із Чорноморська, аби доставити в Стамбул 5300 тонн соняшникової макухи”, – йдеться у повідомленні.

Міноборони додало, що інспекція чотирьох суден, що раніше прибули з України до Туреччини, відбудеться в найближчі години.

Нагадаємо, що в межах зернових домовленостей було відкрито три українські порти: Одеський, Південний та Чорноморський. Уже відправлено два каравани, експорт агропродукції відбувається і суднами окремо.

Кораблі з українським збіжжям відправляються до Туреччини, де їх перевіряє незалежний конвой. Російська сторона до інспекцій не долучена.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!