На Одещині завершили жнива ранніх зернових

Джерело:  Суспільне
жнива

Аграрії Одеської області завершили збір ранніх зернових, отримавши понад 3,5 млн тонн урожаю. Це на 100% перевищує показники минулого року. Детальні цифри щодо врожаю та де зберігають збіжжя в умовах обстрілів в ефірі “Українського радіо. Одеса” Суспільному розповіли речниця департаменту аграрної політики Одеської ОВА Тетяна Беженар та спеціалістка регіонального управління Держпродспоживслужби Катерина Палиця.

Аграрії Одеської області завершили збір ранніх зернових культур і в підсумку врожай склав понад 3,5 млн тонн зернових та зернобобових. Триває збір пізніх культур. За словами речниці департаменту аграрної політики Одеської ОВА Тетяни Беженар, показники цього року на 100% перевищили торішні. Всього збирали зернові культури на 1 064 000 га, що більше, ніж торік на 104%. На Одещині, як і в Україні загалом, це в першу чергу пшениця, також збирали ячмінь, горох, ріпак, овес та жито.

Усіх культур отримали трохи більше, ніж минулого року, але дечого — менше, додала Беженар. Наприклад, через скорочення посівних площ у зв’язку з посушливою погодою, валовий збір ріпаку менший, ніж торік у 2 рази.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!