На наявність снарядів та мін обстежать 2,6 млн га земель

Джерело:  AgroPortal.ua
мина

Уряд збирає дані щодо сільгоспземель, на яких відбулось мінування або залишились вибухонебезпечні предмети.

Про це йшлося в ході селекторної наради першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки України Юлії Свириденко з головами обласних військово-цивільних адміністрацій, керівництвом ДСНС,  Мінагрополітики, МВС, представниками Міноборони.

«Для нас важливо верифікувати наявні дані щодо забруднених територій, зрозуміти першочерговість робіт, площі територій, що потребують першочергового розмінування. На основі цієї інформації та з урахуванням поточних потенційних можливостей операторів будемо планувати дії. Важливо правильно орієнтувати сільгоспвиробників, оскільки від цього залежатиме проходження сезону», — цитує повідомлення пресслужби Мінекономіки слова Юлії Свириденко.

За підсумками наради ДСНС та керівництву ВЦА доручено доопрацювати інформацію про визначення першочергової потреби в гуманітарному розмінуванні земель сільськогосподарського призначення для проведення на них весняно-польових робіт.

Водночас заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час конференції «Рух мінним полем» зазначив, що в Україні понад 170 тис. км2 є потенційно небезпечними територіями, потребують обстеження та подальшого очищення.

«Наразі збираються дані для того, щоб розуміти точну кількість забруднених сільгоспземель. 2,6 млн га на сьогодні можливо обстежити на наявність вибухонебезпечних предметів. Тут важливо розрізняти землі заміновані та ті, які потребують обстеження. Саме якісне обстеження з використанням сучасних технологій, дронів дає можливість чітко визначити стан земель, зменшити витрати на розмінування та пришвидшити процес», — зазначив під час свого виступу Денис Башлик.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!