На Львівщині стартувала посівна кампанія

Джерело:  Суспільне
сев

На Львівщині розпочали посів ярих сільськогосподарських культур. Цього року посівна площа під врожай 2023 року становитиме орієнтовно 745, 8 тисяч га. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У 2023 році підприємства планують засіяти на Львівщині майже 425 тисяч гектарів землі, а господарства населення — близько 321 тисячі гектарів. Порівняно з минулим роком площа посіву сільськогосподарських культур зросла на 0,7 тисяч га.

“Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву в цілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року”, — розповідає заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

На цьому тижні на Львівщині вже розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області. Станом на 24 березня вдалось посіяти 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!