На Луганщині окупаційна влада анонсувала провал збиральної кампанії

Джерело:  Kurkul.com
жнива

Окупаційна влада на Луганщині вже частково анонсувала провал збиральної кампанії, звинувативши в усьому заморозки. Про це пише «Східний Варіант».

Так зване «міністерство сільського господарства луганської народної республіки» оприлюднило дані про «пошкодження посівів у результаті травневих заморозків у повітрі та на поверхні землі». Так, згідно з даними, пошкодження озимої пшениці в лнр зафіксовано на 40 тис. га, що складає 5-7% всієї посівної площі.

Водночас джерело видання стверджує, що ці дані занижені.

«Так, урожай дійсно там постраждав і через погодні умови. За нашими даними, вони очікують урожайність пшениці 2-2,5 т/га максимум. Це в декілька разів менше, ніж збирали ми до окупації. З соняшником прогнози теж невтішні. Будемо скоро бачити», — розповідає колишній співробітник однієї з агрофірм на Луганщині.

Він пояснив, що однією з причин зменшення урожайності є те, що фермери, які залишилися працювати на тимчасово окупованій території Луганщини, не вкладають достатньо необхідних ресурсів.

«Це спочатку там все було «добре», бо вони збирали урожай з підготовлених полів. А тепер вони все знищують поступово, приводячи сільське господарство на Луганщині до занепаду. Плюс, багато, хто не сіє якісь культури, бо на них же не має ціни. Це ж не секрет, що скуповують зернові лише декілька фірм з росії, і ти не маєш права сам їх кудись везти по території рф, у пошуках вигіднішої пропозиції», — пояснив аграрій.

За його словами, наразі аби «задобрити» фермерів-колаборантів, які продають своє зерно до країни-агресора, підняли ціну — з 4 до 10-15 тис. рос. руб за тонну пшениці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!