На Черкащині вироблятимуть чищену вакуумовану картоплю

Джерело:  AgroPortal.ua
картопля

Чищену вакуумовану картоплю планують виробляти на Черкащині. Підприємство ТОВ «Воля» отримало грант на придбання обладнання для передпродажної доробки картоплі. Лінія вже замовлена і виготовляється, тож восени можна буде запустити переробку.

Про це AgroPortal.ua розповів спізасновник ТОВ «Воля» Дмитро Ткаченко.

«Це буде чищена вакуумована картопля. Для внутрішнього ринку. Всі лякаються, що це досить незвичний і дорогий продукт для українського споживача. Проте, оскільки ми самі вирощуємо сировину, можемо бути гнучкими в ціноутворенні. Це буде наша власна продукція з власної картоплі. Водночас більшість підприємств, що займаються передпродажною переробкою, працюють на покупній сировині», — зазначає Дмитро Ткаченко.

Планують переробляти 10 т картоплі на день. Будуть залучати й інших картоплярів. Важливо, щоб партія була однорідною — наприклад, один сорт. «Якщо це сорти, з якими ми не працюємо, то, ймовірно, мінімально необхідна партія буде від 10-20 т», — припускає Дмитро Ткаченко.

Наразі у ТОВ «Воля» вивчають, які сорти найкраще підходять для вакуумування. Серед тих, що вирощуються в господарстві, два вже відібрані для переробки — це сорти німецької фірми Solana.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!