На біржі CBOT спостерігається нестабільна торгівля соєвими бобами та пшеницею

Джерело:  Oilworld
микс

За словами трейдерів, у четвер торги на фондовій біржі Чикаго соєвими бобами видалися вкрай волатильними: ф’ючерси досягли нового двомісячного максимуму, а потім завершилися зниженням на тлі питань щодо експортного попиту і впливу посухи наприкінці сезону на врожайність сільськогосподарських культур у США.

Аналітики ринку зазначають, що ф’ючерси на пшеницю впали, оскільки слабкі щотижневі експортні продажі чинили тиск на ціни, а трейдери скоригували позиції напередодні двох важливих урядових звітів.

А ф’ючерси на кукурудзу впали на тлі слабких щотижневих даних з експорту, незважаючи на новини про другий повідомлений екстрений продаж американської кукурудзи до Мексики, повідомляють аналітики ринку.

Найактивніший контракт на сою на товарній біржі Чикаго (CBOT) знизився на 12-1/4 цента до $10,41 за бушель. Раніше він досяг $10,64-3/4 за бушель, перевершивши попередній двомісячний максимум, досягнутий на початку цього тижня.

пшениця CBOT закінчила торги зниженням на 5 центів до $5.84-1/4 за бушель, тоді як кукурудза впала на 2 центи до 4,13-1/4 долара за бушель.

Трейдери заявили, що з нетерпінням чекають на публікацію в понеділок щорічного звіту Міністерства сільського господарства США з зернових культур і квартальних звітів про запаси зерна.

За словами трейдерів, хоча новини про заходи стимулювання економіки Китаю підтримали ціни на сою на початку сесії, трейдери не змогли позбутися ведмежих настроїв, які панували на ринку сої в останні місяці.

“Неясно, що все це означатиме для ринку зерна в короткостроковій перспективі”, – зазначила Енджі Сетцер, партнер Consus Ag Consulting.

Тим часом, за словами брокерів, спекулянти, які займають позиції напередодні кінця місяця та кінця кварталу, також обмежили інтерес до ринку зерна та олійних культур протягом більшої частини сесії.

Посуха затримала початок посівної кампанії сої у Бразилії, хоча трейдери кажуть, що опади наступного місяця можуть дозволити розпочати польові роботи вчасно.

Тим часом темпи сівби озимої пшениці в Росії впали до 11-річного мінімуму через посуху в ключових регіонах-виробниках, повідомила в середу консалтингова компанія «Совєкон».

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange у четвер закрилися зниженням, незважаючи на відновлення після втрат на початку сесії.

Тиск на канадські олійні культури зазнали різких змін у чиказькому соєвому комплексі та європейському ріпаку. Зростання падіння цін на сиру нафту виявилося занадто сильним для рослинних олій і потягло їх вниз. Значне зростання цін на малазійську пальмову олію підкріпило попередні підвищення.

Міністерство сільського господарства та агропродовольства Канади опублікувало свій вересневий звіт, до якого увійшли нещодавно оновлені дані про врожай від Статистичного управління Канади. У 2024/24 році AAFC зберегла експорт каноли на рівні 7,50 млн. тонн і збільшила внутрішнє споживання до 12,17 млн., в той час як кінцеві запаси каноли були збільшені до 2,50 млн. тонн.

Саскачеван повідомив, що врожай загалом зібраний на 79 відсотків, а врожай ріпаку у провінції зібраний на 56 відсотків.

До середини дня у четвер канадський долар впав до 74,23 цента США порівняно із закриттям середовища на рівні 74,28.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Листопад 600,90 -10,40

Січень 613,70 -10,50

Березень 624,30 -11,60

Травень 631,40 -12,50

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!