На аукціонах з розподілу зерновозів ЦТЛ знижуються ставки

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

З початку серпня АТ «Укрзалізниця» двічі проводило аукціони щодо права користування зерновозами філії «Центр транспортної логістики». Про це йшлося під час наради із представниками зернового ринку 4 серпня.

Торги в ЕТС «Прозорро.Продажі» проводилися 1 та 3 серпня.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, на аукціони 1 серпня виставляли вагоновідправки з 11 по 20 серпня. На них пропонувалося щодоби 218 вагонів (28 одиниць — в експортному сполученні, 190 — у внутрішньому). Експортні вагоновідправки реалізували всі. Цього разу за базової ставки 2267 грн/добу остаточні варіювались у діапазоні від 5,2 до 9,5 тис. грн/добу (зауважимо, що раніше вже двічі вартість вагонів перетинала позначку у 20 тис. грн/добу).

Водночас під час реалізації рухомого складу у внутрішньому сполученні вдалося реалізувати приблизно 70% вагоновідправок. Максимальна ставка становила 2351 грн/добу.

На аукціони, що відбулися 3 серпня, пропонувалися вагоновідправки, не реалізовані раніше та два експортні маршрути по 28 вагонів. Під час експортних торгів ставки зросли до 6 та 6,5 тис. грн/добу. У внутрішньому сполученні вартість користування зерновозами ЦТЛ підвищилася до 3350 грн/добу.

Окрім того, в УЗ анонсували проведення аукціонів сьогодні, 4 серпня, щодо експортних вагоновідправок. А 8 серпня розіграють зерновози з подачею під навантаження у третій декаді серпня. На них щодоби пропонуватимуться два експортні маршрути (по 28 вагонів у кожному) та 200 вагонів у внутрішньому сполученні.

Нагадаємо, раніше висловлювалася думка про те, що зміна розрахункової швидкості має привести ставки на вагони ЦТЛ до ринкового рівня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!