На аукціонах з розподілу зерновозів ЦТЛ минулого тижня знизилися ставки

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

Минулого тижня Укрзалізниця провела торги щодо надання права користування зерновозами філії «Центр транспортної логістики». Про це пише Rail.insider із посиланням на дані «Прозорро.Продажі».

Так, 28 червня розігрували лоти по 28 зерновозів, що прямуватимуть до третіх країн (із перестановкою візків), з періодом навантаження з 6 по 15 липня. Усі 10 аукціонів відбулися. У торгах брали участь від чотирьох до восьми компаній. За стартової ставки 2167 грн/добу найвища сягнула 5700 грн/добу. Її запропонувало ТОВ «Західний контейнерний термінал». Найнижча ціна становила 4000,01 грн/добу. За нею вагони отримає ТОВ «Кернел-Трейд». Зауважимо, що ця компанія виграла чотири із 10 лотів.

Наступного дня, 29 червня, відбулися голландські (на зниження ціни) та англійські аукціони щодо доправлення вантажів у зерновозах по території України. На голландські аукціони пропонувалося 25 лотів щодо групових відправок (по 5, 10 та 20 вагонів). Провести вдалося лише сім торгів. П’ять лотів реалізували за вартістю 1213,52 грн/добу. Ще один — 1235,19 грн/добу. Натомість максимальна ставка сягнула 2167 грн/добу.

Того ж дня провели торги щодо розподілу зерновозів для використання у перевезеннях територією України (групові відправки, нереалізовані раніше). Із 28 лотів розіграли лише 12. Ставки зростали з 2190 до 2800 грн/добу.

Першого липня реалізували усі дев’ять лотів щодо групових відправок зернових у межах України. Тут ставки фіксувалися від 2200 до 2800 грн/добу. Цікаво, що і найвищу, і найнижчу ставку запропонувала одна компанія — ТОВ «Ерант». Вона ж виграла п’ять аукціонів.

Якщо порівняти розмір ставок, запропонованих переможцями торгів, з результатами перших аукціонів, можна констатувати, що вартість користування вагонами ЦТЛ для бізнесу знизилася. Адже раніше ставки на користування зерновозами при перевезеннях по Україні сягали 3801 грн/добу,  а за кордон — 7400 грн/добу.

Нагадаємо, що УЗ провела у червні перші «воєнні» аукціони щодо перевезень у зерновозах по Україні та за кордон.

Окрім того, на аукціонах з розподілу зерновозів скасовано обмеження щодо полігонів навантаження.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!