Ми беремо на себе ці ризики, щоб підтримати аграріїв — трейдер розповів, як транспортують зерно з прифронтових територій

Джерело:  Latifundist.com
зерновоз

Компанія «Алмейда Груп» надає експедиторські послуги аграріям за 80 км від лінії фронту, оскільки на цих територіях залишається багато зерна, але мало компаній погоджуються його транспортувати.

Про це Latifundist.com розповів трейдер компанії Дмитро Сух на BLACK SEA GRAIN. EUROPE-2024.

«Ми, напевно, єдині, хто взагалі за 80 км від лінії фронту заїжджає на елеватори купувати зерно вагонами, тому що фермерам звідти треба продавати. Там великі стоки зерна. Автологістика дорога, як би вона не просіла, вона все одно дорога, а об’єми тисячами тонн ви машинами не вивезете, особливо зараз, враховуючи ризики. Ми для себе вирішили, що беремо на себе ці ризики для того, щоб підтримати виробників», — каже Дмитро Сух.

За його словами, деякі компанії не хочуть ризикувати і не купують зерно в аграріїв з прифронтових територій.

«Ну от правда, чим вони гірші? Чим гірший фермер в Херсонській області, який збирав врожай під обстрілом або на мінних полях, чим гірший фермер Донецької області, який сіявся і збирав? Людина робить свою роботу, любить землю. Чому він не може продати зерно на якийсь напрямок і чому, наприклад, є експедиторські компанії чи перевізники або покупці, які не хочуть у цих фермерів купувати? Це та сама українська земля, те саме українське зерно», — зауважує трейдер.

Він зазначив, що у компанії є тарифна політика і, умовно, якщо вагон коштує 1,5 тис. грн з Чернігова, то скільки ж він коштуватиме і для аграрія з Донецької області.

Дмитро Сух зазначив, що в «Алмейда груп» зважають на лінію бойових дій і на те, як вагони будуть подаватися і виходити.

«Зараз ситуація по Донецькій області складна тим, що на деякі станції ви можете машиною дуже безпечно заїхати, але вагонами — це дуже ризиковано. Через вузлові станції, які проходять набагато ближче ніж у 80 км, тут є ризики. Ну і ми, звичайно, на них зважаємо, ми ж не можемо поводитися інфантильно і відправляти вагони абикуди», — додав трейдер.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!