МВФ закликає економіки світу приборкати інфляцію

Джерело:  Укрінформ
Глава МВФ Крісталіна Георгієва закликала двадцять найбільших економік світу, а також усі інші країни застосувати належні інструменти для зниження інфляції, яка загрожує глобальному економічному відновленню.

Про це вона заявила в суботу, виступаючи на міністерській зустрічі G20 на Балі (Індонезія), повідомили Укрінформу у Фонді.

«Передусім, країни повинні зробити все від них залежне, щоби знизити інфляцію. Якщо цього не зробити, це може загрожувати економічному відновленню й погіршити рівень життя вразливих верств населення», – наголосила глава Фонду.

Вона підкреслила, що війна росії проти України не послаблюється, що створює додатковий тиск на ціни. Водночас, тривалі збої в торгівлі та поява нових «вузьких місць» у глобальних ланцюгах поставок дедалі більше обтяжують світову економічну діяльність.

Георгієва зазначила, що на рівні національних економік активізуються центральні банки, що є «гарною новиною». Однак це лише частина зусиль, необхідних для відповіді на виклики. У цьому зв’язку вона закликала уряди забезпечити незалежність центробанків, а також формувати фіскальну політику таким чином, щоби допомагати, а не перешкоджати їхнім зусиллям.

Крім того, глава МВФ закликала країни G20 проявити лідерство, щоби разом долати нові виклики для світової економіки, одним із яких є продовольча безпека.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!