Міжнародна рада із зерна знизила прогноз виробництва кукурудзи

Джерело:  Feedlot
IGC

У зв’язку зі зростанням захворюваності та посухи у Південній півкулі Міжнародна рада із зерна (IGC) переглянула свій прогноз світового виробництва кукурудзи на 2024-25 роки, знизивши його на 7 мільйонів тонн порівняно з березневим прогнозом.

Незважаючи на зниження порівняно з попереднім місяцем, прогнозований обсяг виробництва кукурудзи у розмірі 1,226 млрд тонн, як і раніше, буде рекордним, перевищивши торішній рекорд на 2%, йдеться у звіті IGC щодо ринку зерна від 18 квітня.

Прогноз щодо загального обсягу виробництва зернових (пшениці та фуражного зерна) було знижено на 10 млн тонн порівняно з березнем до 2,322 млрд тонн, але це все одно буде рекордним показником.

IGC пояснив зниження загального прогнозу виробництва зерна порівняно з попереднім місяцем “меншим залишковим виробництвом” та “меншим обсягом виробництва кукурудзи в США”.

Світове виробництво пшениці в 2024-25 роках прогнозується на рівні 798 млн. тонн, що практично не зміниться в порівнянні з попереднім місяцем і на 9 млн. тонн перевищить торішній показник. Якщо це станеться, це буде другий за величиною врожай пшениці за всю історію спостережень після 803 мільйонів тонн у 2022-23 роках.

Новий прогноз щодо загальних залишкових запасів зерна було знижено на 9 млн тонн порівняно з минулим місяцем і становило 592 млн тонн. Тим не менш, це все одно буде трохи вищим, ніж у 2023-24 роках (591 млн тонн), що зупинить восьмирічний спад.

Крім того, світова торгівля зерновими має скоротитися на 2% до 418 млн тонн, “в основному через скорочення постачання пшениці та (кукурудзи)”.

IGC повідомив, що врожай сої цього року, як очікується, перевищить торішній рекорд на 3,3% і досягне 403 млн. тонн.

Індекс цін на зернові та олійні культури IGC виявився дещо нижчим за березневий прогноз, що обумовлено чистим зниженням цін на соєві боби, рис та пшеницю. Квітневий індекс цін, що дорівнює 224, на 21% нижчий, ніж того ж місяця минулого року.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!