Місячний Новий рік не виправдав очікувань китайських продавців м’яса

Джерело:  Meatinfo
мясо

Продаж м’яса на Місячний Новий рік у Китаї сповільнився. Скорочення споживання м’яса – симптом економічного спаду.

М’ясники на оптовому продовольчому ринку Сіньфаді, найбільшому в Пекіні, сутуляться на табуретках за прилавками, заваленими м’ясом, час від часу відриваючись від відео на своїх смартфонах, щоб окликнути кількох покупців, які безпритульно проходять під прикрасами ринку на честь Місячного Нового року. «Минулого року цей зал був настільки забитий людьми, що ви не могли б поворухнутися», — розповів продавець свинини на ім’я Лі, який раніше продавав 20 свиней на день напередодні свят, але цього року продає лише п’ять.

Напередодні Місячного Нового року має бути найзавантаженіша пора року для торговців на ринку Синьфаді, але мляві продажі відображають глибоке нездужання, яке охопило китайську економіку, другу за величиною у світі. Цього року споживачі затягують пояси на тлі невизначених перспектив працевлаштування, особливо для молоді, падіння фондового ринку та зниження вартості нерухомості.

Китай щосили намагається забезпечити впевнене відновлення після пандемії Covid, за умов слабкої впевненості споживачів та бізнесу, зростаючого державного боргу та уповільнення глобального зростання, що чинить тиск на робочі місця, активність та інвестиції.

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що економічне зростання Китаю сповільниться до 4,6% 2024 року з 5,2% 2023 року і продовжить знижуватися в середньостроковій перспективі.

Скорочення споживання м’яса є ознакою економічного спаду. Агроконсалтингова компанія JCI, що базується в Шанхаї, прогнозує, що споживання свинини в Китаї в 2023 році складе від 53 до 54 мільйонів тонн, що нижче середнього показника за 10 років, що становить від 54 до 55 мільйонів тонн.

Споживання свинини у 2024 році, ймовірно, залишиться на рівні близько 54 мільйонів тонн або нижче. В результаті обсяги імпорту м’яса до Китаю зазнають знижувального тиску.

За даними Міністерства сільського господарства США, споживання свинини та курки у Китаї у 2024 році знизиться на 2,5% порівняно з минулим роком, тоді як споживання яловичини та телятини зросте на 1,6%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!