Мінагро домовилося з виробниками курятини, яєць, соняшникової олії та молочних продуктів утримувати на них ціни

продукты

Міністерство аграрної політики та продовольства підписало меморандум із виробниками товарів, які мають соціальне значення. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

“Сьогодні підписано меморандум з представниками асоціацій, які виробляють товари, які мають суттєву соціальну значимість. Це насамперед виробники хліба, борошна, молочної продукції, соняшникової олії, яєць та курятини. Для збереження цінової стабільності на такі товари за рішенням уряду та президента України було напрацьовано дорожню картка підтримки ключових галузей харчової промисловості», – написав міністр.

Він додав, що зазначений меморандум це свідчення того, що знайдено компромісні рішення для взаєморозуміння між державою та бізнесом.

“Ми об’єднали зусилля, щоб створити сприятливі умови для виробників з метою стабілізації ціни на природний газ власного видобутку на основі законності, прозорості, чесної конкуренції та соціальної відповідальності”, – наголосив Лещенко.

Нагадаємо, 30 грудня Кабінет міністрів встановив у розмірі не вище 1% торгової надбавки за постачання природного газу власного видобутку для задоволення потреб виробників низки продовольчих товарів, які мають суттєву соціальну значимість.

Рішення поширюється на компанії, для яких основним діяльності є виробництв борошна пшеничного першого гатунку, молока пастеризованого жирністю 2,5% (у плівці), хліба житньо-пшеничного, яєць курячих категорії С1, птиці (тушки курячої), а також батону та соняшникової олії , що були внесені до відповідного переліку також 30 грудня.

При цьому воно стосується лише періоду до кінця карантину Covid-19, але не пізніше кінця квітня 2022 року.

Крім того, на цей період встановлено на рівні 24% граничний рівень постачальницько-збутової надбавки (постачальної винагороди) до ціни газу власного видобутку (без урахування рентних платежів), що продається виробникам зазначеної агропродукції.

Раніше представники молочної та хлібної індустрії, а також птахівники попередили про можливе припинення виробництва у своїх галузях через катастрофічне для них зростання цін на газ до 60 грн за кубометр із січня.

 

Дело

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!